Waarom wordt mijn website niet gevonden in Google?

Je wilt dat bezoekers jouw bedrijf of webshop vinden als ze online op zoek zijn naar diensten of producten die je aanbiedt. Als ze jou niet tegenkomen op hun zoektocht, worden ze ook geen klant van jou. Dat is jammer voor hen maar ook voor jou. Google is de zoekmachine waar ongeveer 98% van de Nederlandse websitegebruikers start met zoeken. Kom jij niet voor in de resultaten van Google, of pas ergens achteraan, dan scheelt je dat echt omzet. Sta je hoog in de zoekresultaten, dan trek je meer bezoekers naar je website of webshop. Dat leidt hoe dan ook tot meer omzet. Daarom is het zo belangrijk dat jij met je website hoog in de resultaten voorkomt. Voor een groot deel heb je dat zelf in de hand.
“Als je een zakelijke website hebt, wil je dat die gevonden wordt door (potentiële) klanten. Maar hoe zorg je dat jouw website naar boven komt in de zoekmachines?”

Hoe komt het dat jouw website niet gevonden wordt in Google?

Ten eerste: de concurrentie is groot. Als je gevonden wilt worden op te algemene termen (autoverzekering, occasions, stucwerk, uitvaart, nieuwe bril) ga je de strijd aan met alle grote merken in Nederland. Kies dus een duidelijke deelmarkt en logische termen die passen bij je bedrijf. Ten tweede: weinig mensen zoeken naar jouw aanbod. Je gebruikt zoektermen en steekwoorden die misschien wel voor jou relevant zijn, maar niet voor de klant. Denk – en dat geldt voor bijna alles in marketing en communicatie – vanuit de klant: waar is die naar op zoek, waar wil die mee geholpen worden? Ten derde: de techniek. Google is heel specifiek over de technische opbouw van een website. Hoe snel laadt de website, is de content uniek, zijn de tags en metadescriptions logisch

Wat kun jij doen om je website beter vindbaar te maken?

Het is vooral belangrijk dat jouw website de bezoeker iets te bieden heeft waar die naar op zoek is. Relevante en aantrekkelijke content is dan ook een must. Niet alleen om hoog te scoren in Google, maar ook om de bezoeker te binden en boeien als die je website gevonden heeft. Zorg ervoor dat je unieke en aantrekkelijke teksten schrijft voor verschillende pagina’s op je website.

Google wil vooral dat de zoeker snel en makkelijk vindt waar hij of zij naar op zoek is. Een te lange laadtijd van je website wekt irritatie, met weinig of geen aansluitende zoekwoorden is je website niet relevant, zonder links naar andere sites (en links van andere sites naar jouw site) betekent dat jouw website niet populair of gezaghebbend genoeg is. Google straft al die elementen af met een lage positie in de zoekresultaten. Wordt jouw website nauwelijks gevonden, dan heeft dat vaak te maken met je lage score op deze punten.

De juiste manier om beter gevonden te worden

Zoekmachine-optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) is van groot belang om goed gevonden te worden. Dat heeft met verschillende elementen te maken. Lukraak strooien met zoektermen op je site en verwachten dat je dan binnen een week hoog scoort; zo werkt het dus niet. Google kijkt naar techniek, relevantie, uniciteit, actualiteit en continuïteit. Op goed geluk je site optimaliseren, één maand vol gas geven en daarna niets meer doen; dat levert geen resultaten op. Je moet weten wat je doen en blijven werken aan je vindbaarheid. Wil je advies over een goed vindbare website? Neem gerust contact met op ons op, wij helpen je graag! En we voeren ook een gratis en vrijblijvende quickscan uit om je huidige site te beoordelen op vindbaarheid.


Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap