Waarom blijft de online verkoop achter?

Wil je graag een product aan de man brengen maar lukt dit tot op heden niet? Heb je geïnvesteerd en ben je op het moment al een tijd bezig om het product te verkopen maar blijft de verkoop tegenvallen? Uiteindelijk is het zo dat een goed product zichzelf verkoopt. Alleen dan is de vraag wat maakt een product een goed product? Het gaat in ieder geval veel verder dan alleen over het product/dienstverlening. Het gaat om het totaalplaatje. Klanten die in je winkel staan of op je website zitten moeten een goed gevoel krijgen bij het totaalplaatje.
“Het is van belang dat het product wat je aanbiedt dat dit past bij wat je zegt, uitstraalt en doet.”

Te veel over het product praten

Het kan zijn dat je te veel over het product praat. Dat doen overigens heel veel bedrijven. Vaak zeggen ze wat ze allemaal kunnen. Maar vaak is dat niet de reden dat mensen zaken met je doen. Ook omdat er vaak al soortgelijke producten en/of dienstverleningen worden aangeboden. Maar waarom doen ze dan zaken met je? Ze doen zaken met je omdat ze zich willen identificeren aan je bedrijf, omdat ze loyaal aan je zijn of omdat ze geloven in hetgeen wat jij zegt. Wat dus veel interessanter om naar buiten te brengen is: Waarom verkoop jij het product? Waarom is het product handig? Waarom zou jij het product adviseren?

Van verstandige beslissingen moet je het niet hebben, wel van emotie

Emotie, en niet het verstand, beslist 84% van alle aankopen. Denk daarbij aan zaken als ego, veiligheid, trots, gezondheid, prestige, status, ambitie en de angst iets te verliezen. Wees je bewust van deze emoties bij het benaderen van je klanten, tijdens een verkoopgesprek en in al je communicatie naar klanten toe.

Je bent Sinterklaas niet! (maar wél de expert)

Sinterklaas staat bekend om het weggeven van cadeautjes. In sales kom je dan in de problemen. Verkoop is een spel van geven en nemen. Wees voorbereid en ken je klant, zijn markt, zijn problemen én uitdagingen door en door. Ken de terminologie, trends, en de belangrijkste pijnpunten. Je wilt dat ze naar jou kijken voor aanbevelingen dus zorg ervoor dat je die als expert kan geven.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap