Hoe verkoop ik onze producten en diensten online?

Bij alles wat je aanbiedt – of het nu fitnessapparatuur, voegwerk of consultancy en advies is – draait het om de behoefte van de klant. Waar is die naar op zoek, wat is zijn of haar probleem of uitdaging, wat is de vraag achter de vraag? Dat is altijd de kern van verkopen, of je dat nu online of in persoon doet. Op je website wil een klant zich aangesproken voelen, door je diensten en producten, maar ook door je uitstraling en merk. Wek je vertrouwen, is je aanbod aantrekkelijk, voelt een klant zich prettig bij je? Zakendoen is altijd mensenwerk. Je merk, organisatie en website moeten laten zien dat jij de juiste partij bent voor hun behoefte. In je online en offline uitstraling en al je communicatie-uitingen vertel je een consequent en aantrekkelijk verhaal.
“Het tegelijkertijd inzetten van verschillende kanalen zorgt ervoor dat de boodschap versterkt wordt en het bereik verhoogt”

Verkoop is mensenwerk

Jouw klant is niet een organisatie of een bedrijf, maar een mens van vlees en bloed. Met wie doe je zaken? Is dat de ondernemer zelf, de inkoopmanager, de office manager, afdeling HRM? Stem je uitingen dan ook zoveel mogelijk af op die persoon en de uitdagingen die diegene in die functie heeft. En omgekeerd werkt het ook zo: jouw klant doet zaken met een persoon, met jou. Wees herkenbaar, aanspreekbaar en zorg ervoor dat ze een goed gevoel krijgen. Deals worden gegund aan de mensen waar iemand zich prettig bij voelt. Dankzij jouw website, social media en je andere uitingen laat je zien wie je bent. Bovendien zijn er goede instrumenten om je klant te kennen, te volgen en persoonlijk aan te spreken. Maak gebruik van beschikbare social media-tools en een crm-systeem om dicht bij je klant te blijven. Een one size fits all-benadering werkt echt niet meer. Wees klantgericht, persoonlijk en duidelijk.

Verkoop jezelf

Iemand die iets koopt bij je, wil bevestigd worden in zijn keuze. Die wil zeker weten dat jouw product of dienst goed is en dat jij deskundig en te vertrouwen bent. Wees altijd eerlijk, open en klantgericht, wel vanuit je expertise. Zorg er ook voor dat klanten en prospects zich prettig en serieus genomen voelen, op elk punt van het verkooptraject. Klop jezelf niet continu op de borst om te laten zien dat jij zo ontzettend goed bent. Maar laat wel zien dat je een vakman bent, met verstand van zaken en begrip voor de behoefte van de klant. Dat geldt voor persoonlijk contact, maar ook voor je website, je aanwezigheid op sociale media en in je andere communicatie-uitingen. Op die manier heb je meer succes bij het werven van klanten, maar ook bij het binden van klanten.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap