• Home
  • Jouw vraag
  • Hoe maak ik van gewone klanten echt trouwe klanten en ambassadeurs?

Hoe maak ik van gewone klanten echt trouwe klanten en ambassadeurs?

Doe meer dan je klant verwacht

Hoeveel bedrijven zijn er niet die klanten lokken door prachtige beloftes te doen. Is de klant eenmaal binnen, dan blijken het aanbod en de service zwaar tegen te vallen. Dat is geen manier om te bouwen aan een goede en langdurige klantrelatie. Draai het liever om. Beloof niet teveel, en probeer de klanten vervolgens te verrassen met een product, dienst of service die nog beter is dan ze verwachtten. Under promise, over deliver: dat maakt van gewone klanten echt trouwe klanten die jou graag bij hun relaties aanbevelen. Tegen dat soort klanten, kan geen marketingactie op!

Wees de betrokken expert

Weet wie je klanten zijn en leer ze goed kennen. Welke vragen hebben ze? Waar wordt hij of zij blij van? Waar zijn ze onzeker over als het gaat om jouw aanbod? Hoe neem je die onzekerheden weg? Zorg dat je antwoorden en tips hebt waar je klanten écht iets aan hebben. Deel ze via social media, blogs of via je FAQ-pagina met antwoorden op veel gestelde vragen. Laat zien dat je klanten niet wilt overtuigen, maar verder helpen.

Zet in op loyaliteit

Service bepaalt voor een belangrijk deel de klanttevredenheid. Wees daadwerkelijk klantvriendelijk (en niet alleen in naam), zorg dat je goed bereikbaar bent, hanteer snelle levertijden en – heel belangrijk – los klachten goed op. Beloon vaste klanten met kortingen en spaaracties of af en toe een extraatje.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap