• Home
  • Jouw vraag
  • Hoe gebruik ik sociale media op een goede en effectieve manier?

Hoe gebruik ik sociale media op een goede en effectieve manier?

Waar vind ik mijn doelgroep?

Social media is niet meer weg te denken als netwerkkanaal om dichtbij nieuwe klanten, opdrachtgevers en andere interessante contacten te zijn. Actief zijn op social media draagt bij aan je merkbouw en marketing. Maar het is wel belangrijk dat je weet op welke platformen jouw doelgroep actief is. Vind je ze op LinkedIn, Facebook of Snapchat? Hoe gedragen zij zich online? Door actief te zijn op de sociale media kom je sneller in contact met je doelgroep. Zo is de kans groot dat je jouw netwerk vergroot én nieuwe opdrachtgevers vindt.
“Social media brengt je in contact met de doelgroep. Zo vergroot je jouw netwerk én leer je nieuwe klanten kennen.”

Hoe creëer je een effectieve socialmediastrategie?

Welk kanaal past bij mijn bedrijf? Wat voor soort content moet ik posten? Wat wil ik bereiken met social media? Dit zijn vragen die vaak worden gesteld bij het opzetten van een socialmediastrategie. Het gebruik van social media is inmiddels onmisbaar. Het succes hangt wel onder andere af van het creëren van een bondige, effectieve socialmediastrategie.

Een effectieve socialmediastrategie begint met doelstellingen

Waarom start je met social media? Omdat andere het doen? Dat is ongeveer de slechtste reden om een zakelijk account op Twitter, Instagram of Facebook aan te maken. Het is belangrijk om na te gaan of social media past binnen de missie en visie van jouw bedrijf en of het medium toegevoegde waarde heeft. Stel jezelf de vraag: wat wil ik bereiken met de inzet van social media en hoe ga ik dit verwezenlijken? Pas wanneer je hier een helder beeld van hebt, ga je aan de slag met het opzetten van een socialmediastrategie. Wanneer je hebt bepaald om social media te integreren binnen de marketingactiviteiten van jouw bedrijf is het zaak om heldere, SMART-geformuleerde socialmediadoelstellingen te bepalen.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap