Hoe professionaliseer ik mijn communicatiemiddelen?

De ontwerpen van je creatieve neef of de drukkerij zijn op zich prima. Maar als je onderneming groeit en professionaliseert, hoort daar ook professionele en doordachte communicatie bij. Je wilt laten zien wie je bent, in al je communicatie-uitingen en op alle communicatiekanalen. Een post op Facebook of LinkedIn, een advertentie in krant of magazine, een billboard, de belettering van de bussen; elke uiting is een visitekaartjevan je onderneming en moet dus duidelijk maken wie je bent en waar je voor staat. Met duidelijke communicatierichtlijnen bepaal je de kaders voor consistente en effectieve communicatie.

“Effectieve communicatie heeft ook met consistentie te maken. Een herkenbaar verhaal en een onderscheidende uitstraling in alle uitingen, op alle kanalen.”

Doordachte huisstijl

Communicatiemiddelen professionaliseren vraagt om doordachte en duurzame stijlkeuzes, gebaseerd op de unieke kracht van jouw bedrijf. Daarnaast moet jouw communicatie een gevoelige snaar raken bij je doelgroep en zich onderscheiden van de concurrentie. Al deze keuzes zijn bepalend voor de huisstijl. Hoe overtuigender jouw huisstijl en hoe consistenter doorgevoerd, des te duidelijker is waar je merk voor staat. Een overtuigende huisstijl vereist zorgvuldige keuzes in je logo, kleurgebruik, typografie, vormentaal, beeldstijl, merkgeluid en tone of voice.

Juiste associaties

Roepen jouw huidige uitingen de juiste associaties op? Gebruik je warme kleuren en beelden of kies je voor autoriteit en zakelijkheid? Wil je uitstralen dat je het karakter van een start-up hebt behouden of wil je juist laten zien dat jullie al jaren bestaan? Ben je heel verkoopgericht of zet je in op het juiste gevoel en de verbinding? En past de huisstijl die je destijds koos nog steeds bij de onderneming en ondernemer die je nu bent? Is de associatie wel goed maar de uitvoering gedateerd? Misschien is dit de tijd voor een nieuwe positionering. Dan is een restyle verstandig. Een nieuwe, frisse look die past bij het bedrijf van nu en morgen. Het karakter blijft behouden, de stijl krijgt een update.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap