Hoe onderscheid ik me online?

Wat onderscheidt jou van alle andere brouwerijen, transport bedrijven, woonwinkels en keukenbedrijven? Waarin zit jouw kracht en expertise? Laat dat zien op je website. Heb je een uniek product? Vertel hoe dat is ontstaan en ontwikkeld en vertel vooral wat jouw product voor de klant betekent. Techniek is leuk en interessant, maar de meeste klanten willen vooral weten: wat doet het voor mij, wat lost het op, hoe kan ik dankzij het product efficiënter werken, kosten besparen of meer omzet boeken? Hou het kort en krachtig, wees duidelijk en doelgericht en zorg dat je klant vervolgens actie onderneemt. Maak het makkelijk en logisch om contact op te nemen of het product te bestellen. Maak jezelf ook niet groter dan je bent, maar wijs juist op de voordelen van jouw situatie en aanpak. Ben je zzp’er, benadruk dan je flexibiliteit, dat de lijntjes kort zijn en het contact altijd persoonlijk en direct. Wees vooral jezelf!
“Welk verhaal wil je als organisatie vertellen? En aan wie?”

Laat direct zien wat jij kunt betekenen

Er zijn veel websites waar je na het lezen nog geen flauw idee hebt wat die onderneming voor jou kan betekenen. Veel organisaties strooien met termen die leuk klinken, maar die weinig concrete betekenis hebben. Als een bezoeker op je website komt, moet die snel snappen wat je aanbiedt en wat je kunt betekenen voor hem of haar. Verwacht niet dat de bezoeker van je website lang de tijd neemt om dat te ontdekken. Wees duidelijk, kort en krachtig. Elke pagina is in feite een elevator pitch. Maar wat is je verhaal? Heb je dat helder voor ogen? Het is verstandig om de tijd te nemen om dat goed te verwoorden, zodat niet alleen jij het snapt, maar ook degene die jou voor het eerst tegenkomt. Dat is niet alleen noodzakelijk voor je website, maar voor heel je marketing en sales. Pas als jij weet welke meerwaarde jij kunt bieden, zien je klanten dat ook. En wees specifiek: iedereen zegt goede kwaliteit en service te leveren en mee te denken met de klant. Heb je moeite om je verhaal helder te krijgen en goed te verwoorden en verbeelden? Wij helpen je daar graag mee.

Verkoop geen product, maar de oplossing voor een probleem

Jouw product of dienst is het allerbeste. Je kunt dat ook heel goed uitleggen door heel diep de techniek en de specificaties in te gaan. Maar een klant wil weten: wat levert dat product mij op? Welk probleem lost dit product of deze dienst voor mij op? Ontdek de echte wensen en behoefte van je potentiele klanten en koppel die aan de kenmerken en voordelen van je product of dienst. Verplaats je in de klant en diens situatie en uitdagingen. Dat is je uitgangspunt voor een succesvol verkoopgesprek, of dat nu live plaatsvindt of via je website.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap