Wat is de kracht van ons merk?

Hoe versterk ik de impact en zeggingskracht van mijn merk?

Een merk hebben, zegt nog niets. Je moet dat merk onder de aandacht brengen, ‘laden’ met zeggingskracht en de impact versterken. Dat heet branding: het bouwen, verbeteren en onderhouden van je merk en merkbekendheid. Branding is belangrijk voor de herkenbaarheid van je bedrijf, maar ook voor de merkbeleving van je klanten en medewerkers. Dat betekent dus niet alleen dat ze jouw merk honderd keer zien, maar vooral dat ze het herkennen, begrijpen en er een goed gevoel bij krijgen. De merkbelofte (waar je voor staat), hoe het merk communiceert met de klant, hoe het zich presenteert, de principes die verbonden zijn aan het merk, het verhaal ervan, de onderscheidende kenmerken van het merk etc. Al deze onderdelen zijn bouwstenen van jouw unieke merk en maken je bedrijf zichtbaar ten herkenbaar voor je doelgroep.
“Branding is wat mensen over je zeggen als jij er niet bij bent”

Wat is het doel van branding?

Om een sterk, herkenbaar en onderscheidend bedrijf op te bouwen, is het van groot belang om goed na te denken over de merkidentiteit die daarbij past. Veel ondernemers zien branding nog vaak als bijzaak. Maar in de wereld van nu is herkenbaarheid, onderscheidende kracht en merkbeleving haast net zo belangrijk als de kwaliteit van je product en service. Het is dus des te belangrijker om veel bewuster stil te gaan staan bij wat je wilt uitdragen en welk gevoel je wilt oproepen bij je doelgroep. Dit gaat verder dan alleen een mooi logo. Het gaat om een consequent doorgevoerde merkstrategie die aanspreekt en ergens voor staat.

Uiterlijk is belangrijk.

Als het resultaat niet te meten is, is het dan geen geldverspilling? Een beroemde uitspraak van Unilever-oprichter William Lever luidt: “Ik weet dat de helft van mijn marketingbudget weggegooid geld is, maar ik weet niet welke helft.” Dat gevoel heb je misschien ook bij investeringen in je merk. Maar branding gaat niet alleen over kille plussen en minnen, het gaat over gevoel, beleving, de emotionele waarde van het merk voor klanten en medewerkers. Branding maakt het verschil tussen een gewone klant en een fan. Tussen een eenmalige transactie en een langdurige relatie.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap