Hoe zorg ik dat klanten beter weten wat wij doen?

Vertel het juiste verhaal

Als bedrijf is het van groot belang om te blijven vernieuwen en verbeteren en op (markt)kansen in te spelen. Gaandeweg breiden je dienstverlening en portfolio zich uit. Je ,kunt niet verwachten van je klanten dat ze die ontwikkelingen allemaal bijhouden. Duas is het belangrijk om je klanten mee te nemen en uit te leggen waar je voor staat. Dat vergroot de binding en herkenbaarheid. te geven.
“Als klanten beter begrijpen waarom jij beslissingen neemt, kunnen ze zich beter verbinden aan je merk”

Lekker (on)logisch

Vaak is het probleem niet zozeer dat klanten niet kunnen vinden wat je allemaal doet. Daarvoor kunnen ze naar je website. Het probleem zit veel meer in de logica of onlogica van het aanbod. Je product- of dienstaanbod is organisch ontstaan door groei en keuzes. Dat is echter allemaal intern gebeurd, in processen en procedures waar klanten geen weet van hebben. Hoe minder goed ze je kennen, hoe onduidelijker het voor hen is en hoe lastiger het is zich aan je merk of organisatie te verbinden.

Help klanten jouw bedrijf te begrijpen

Door meer te laten zien van jouw organisatie en wat voor jullie belangrijk is, help je de klant jouw bedrijf beter te begrijpen. Wat is de logica van je productaanbod? Delen ze allemaal hetzelfde productieproces? Waren nieuwe producten een antwoord op klantvragen? Of heb je bepaalde keuzes gemaakt vanuit je eigen passie en expertise? Vertel het je klant, dan kweek je meer begrip en versterk je de band met de klant.

Leren begrijpen

In plaats van het blijven benoemen van je aanbod, kun je beter de klant laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je drijft. Zorg dat de klant gaat begrijpen wat je voor hem wil betekenen en hoe de producten en diensten daarin passen. Hoe beter de klant jouw merk of organisatie begrijpt, des te beter weet hij wat jij voor hem kunt betekenen. Hoe breder het aanbod, des te belangrijker het is om de samenhang en logica te vertellen. Sterke merken zijn namelijk ook duidelijke merken.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap