Hoe zorg ik dat klanten mij trouw blijven?

Eenmalige klanten zijn prettig, maar trouwe klanten zijn het beste. Die hoef je niet meer te werven, zorgen voor een constante stroom van inkomsten, zijn met weinig inspanning te interesseren voor andere of meer diensten en zijn, als het goed is, ware ambassadeurs voor je merk. Zij zijn de beste wervers van nieuwe klanten. Maar hoe zorg je voor loyaliteit bij je klanten als de drempel om naar een concurrent te gaan tegenwoordig erg laag is?
“Trouwe klanten zijn als ambassadeurs de beste wervers van nieuwe klanten.”

Diepere laag

Klantentrouw betekent dat je klanten een duurzame relatie aangaan met jouw bedrijf. Zo’n relatie moet je continu voeden en koesteren. Lever goede producten, diensten en service, overtref hun verwachtingen, bied ook extra voordelen. Echte en langdurige loyaliteit gaat nog een laagje dieper. Dat is meer dan het afstemmen van aanbod op vraag. Een hechte relatie is ook gebaseerd op wat je als persoon en wat betreft identiteit met elkaar deelt. Op basis van wie jullie (voor elkaar) zijn.

Verbinding maken

Loyaliteit gaat om vertrouwen en emotionele betrokkenheid, het aangaan van verbinding. Dat gebeurt niet met een logo, kortingsbon of producteigenschap. Dat gebeurt met een merk. Daar kunnen mensen verbinding mee maken en fan van worden. Een merk met een authentiek karakter dat een zuivere boodschap uitdraagt, heeft een enorme aantrekkingskracht. Dan gaat het voor klanten namelijk niet meer over wat ze willen hebben, maar over wie ze willen zijn.

Laat zien wie je bent

Trouw gaat zoals gezegd over meer dan het afstemmen van aanbod en vraag. Je gaat een relatie met elkaar aan op basis van waarden, overtuigingen en motivatie. Uiteindelijk kiezen klanten niet voor een product of dienst, maar voor een gevoel, een levensstijl of een visie. Het is daarom erg belangrijk om echt te laten zien wie je als bedrijf bent. Onze unieke aanpak levert je in een aantal doordachte, elkaar opvolgende stappen een ijzersterk merk op waarmee je jouw doelgoep bereikt, raakt en bindt. Net als tussen mensen vereist ook een relatie tussen een merk en een klant oprechte verbinding. Elkaar vinden en raken op een dieper emotioneel niveau zorgt voor een duurzame, rotsvaste connectie.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap