Hoe bouw ik een sterk merk op?

Wat is een sterk merk en hoe bouw je dat op? Dat begint ermee dat je intern goed op orde hebt wie je bent, wat je doet en voor wie, waar je voor staat en waar je voor gaat. Vervolgens gaat het om de vertaling naar buiten. Hoe breng je een aantrekkelijke boodschap (belofte) naar je klanten, waar ze zich in herkennen en waar ze de verbinding mee willen aangaan? Dat is de basis om te bouwen aan een sterk merk en biedt houvast om echt van betekenis zijn, voor je klanten, je medewerkers en de rest van de wereld.
“Een sterk merk ontstaat van binnenuit, door het maken van de juiste keuzes om de juiste redenen.”

Wat je bent en voor wie

De plaats die je kiest in de markt is een van de meest fundamentele marketingbeslissingen die je kunt maken. Wat is je werkveld, wat onderscheidt jouw merk van de anderen in hetzelfde werkveld, wie is je doelgroep, en wie zie je als concurrent? Over dat laatste wordt nog weleens te simpel gedacht. Je concurrenten zijn toch de anderen die hetzelfde doen als jij? Niet per se. Vraag je af waar jouw ideale klant zijn of haar geld aan besteedt als ze dat niet bij jouw bedrijf doen? Dat hoeft niet een ander merk te zijn dat hetzelfde doet als jij.

Waar het merk voor staat en gaat

Zonder ambitie en drive zou je nooit het bedrijf leiden dat je nu leidt. Zonder missie en strategie zou je niet aan het merk bouwen waar je nu aan bouwt. Daar zit een visie achter. Een idee over waar je met het merk naartoe wilt, wat je wilt bereiken en waarom. Ambitie, passie en visie zijn krachtige drijfveren. Die hebben met verstand én emotie te maken. Maar het is vooral de emotie die je aanzet tot actie en die je helpen door te zetten.

De persoonlijkheid van je merk

Je merk zegt iets over het karakter van je onderneming. Daarmee onderscheid je je. Dat bepaalt ook of mensen zich aangetrokken voelen tot je onderneming en geneigd zijn iets bij je te kopen. Jouw merk geeft je klant houvast. Het zegt iets over jouw en zijn persoonlijkheid. Het formuleren van een set merkwaarden die passen bij het gekozen karakter geeft je een leidraad om een consistent beeld uit te dragen van wie je bent en wat mensen van je kunnen verwachten. Jouw merk bepaalt dus mede hoe succesvol je zult zijn.

Studio voor vormgeving en
merkidentiteit

Contact

Bloemheuvellaan 43
7322 JB Apeldoorn

Neem contact op

  • 06 39 75 15 64
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantwaardering: 9.7

22 reviews Bekijk alle reviews

© Identiteit & Media. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap